چرا آمار خودکشی در سه استان لرستان، کرمانشاه و ایلام بالاست؟!/ بیکاری، اعتیاد و طلاق در این سه استان به روایت آمارها!

ساخت وبلاگ

گروه سیاسی سمعک نیوز: در گذشته هرچه به سمت شهرهای سنتی و دارای آداب و رسوم کهن‌تر سرزمین‌مان پیش می‌رفتیم بر شیب مثبت اوضاع و احوال اجتماعی این شهرها افزوده می‌شد. خانواده‌ها مستحکم‌تر، جامعه استانی هم‌بسته تر و روابط اجتماعی وثیق‌تر بود اما بر اثر سیاست‌گذاری های غلط و نامربوط علاوه بر شیب منفی یافتن شاخص بسیاری از ناهنجاری های اجتماعی شاهد نابودی سنت‌ها در استان‌های دارای سنت‌های اصیل بومی نیز هستیم تا جایی که استان‌هایی نظیر لرستان، ایلام و کرمانشاه در نوار غربی کشورمان که از جمله نقاط جغرافیایی اصیل این خطه هستند امروزه با آسیب‌های دردآوری در حوزه های مختلف اقتصادی، فرهنگی و اجتماعی روبه رو هستند.

نرخ بیکاری در استان ایلام در سال ۱۳۹۴ معادل ۱۱ درصد بوده که ۶ واحد درصد از متوسط کشوری بیشتر و نسبت به سال۱۳۹۳ معادل ۵ واحد درصد رشد داشته و اکنون در سال ۱۳۹۵ این نرخ به ۱۵ درصد رسیده است. درکرمانشاه اما این نرخ ۲۳ درصد می باشد و این استان را در راس فهرست استان‌های دارای جمعیت بیکار کشور قرار داده‌است. همین شاخص اما در استان لرستان ۱۸ درصد است که باز حکایت از نابسمانی جدی در حوزه معیشتی جمعیت آماده به کار این استان دارد. طبیعتا هرچه نرخ بیکاری افزایش یابد در آن سو و در یک معادله معکوس شاهدکاهش ضریب مشارکت اقتصادی مردم خواهیم بود. این اتفاق امروزه یکی از بارزترین مسائل اجتماعی مهم این سه استان را به خود اختصاص داده واین سه استان در سه سال اخیر با کاهش چشمگیر مشارکت اقتصادی مردم در عرصه‌های صنعتی و اقتصادی رو به رو بوده‌اند، به عبارتی وقتی جمعیت بیکار رشد کرد، انگیزه فعالیت اقتصادی از آن جامعه گرفته می‌شود.

لرستان و کرمانشاه در اعتیاد هم از اولین استان های آسیب پذیر کشورند بر اساس آمارهای ارائه شده از سوی قوه قضائیه و نیز وزارت کشور این دو استان در مولفه فوق الذکر یعنی استفاده از موادمخدر نیز از میانگین کشوری یا بالاترند یا دقیقا روی نقطه میانگین کشوری قرار دارند. کرمانشاه بر اساس آمار در مصرف موادمخدر روی نقطه میانگین است و از سویی لرستان با نزدیک به شش شاخص از میانگین کشور جلوتر است. علاوه بر موضوع اعتیاد در حوزه طلاق و فروپاشی چارچوب‎های خانواده نیز هر سه استان در وضع نابسامانی به سر می‌برند؛ کرمانشاه با ۶درصد، لرستان با ۸ درصد و ایلام با ۱۹ درصد در میانگین رشد طلاق نیز در کشور در جایگاه های نگران کنندهای قرار دارند. به این نکته توجه مجدد می دهم که آمار طلاق فوق نرخ بالای طلاق در این استان‌ها نیست بلکه نرخ رشد طلاق است! یعنی هرکدام از این سه استان با شدت های ۶، ۸ و ۱۱ درصد در حال رشد در شاخص طلاق‌اند!

بازمی‌گردیم به پرسش اصلی نوشته فوق الذکر؛ چرا در این سه استان نرخ خودکشی افزایش یافته؟! آمارهای این موضوع توسط قوه قضائیه ارائه شده اما به دلیل سنگین بودن بار روانی این آمارها وهمچنین نرخ بالا و ضریب رشد چشمگیر آن از بیان آن عذرخواهیم اما همینقدر میتوان گفت که با یک نوع اپیدمی در خودکشی در این سه استان رو به رو هستیم و اینک استان ایلام در صدر، سپس کرمانشاه و سپس لرستان به ترتیب دارای بیشترین نرخ خودکشی در کشور هستند! چرا؟!

برای پاسخ به این چرایی به آمارهای پیش گفته درباب بیکاری، اعتیاد و طلاق رجوع کنید وخود قضاوت کنید علت حجم فراتر از تصور این خودکشی‌ها را. وقتی استان‌های سنتی ما با شیب بسیار بالایی به سمت مولفه خودکشی گام بر می‌دارند چه تبعاتی در انتظار سایر شاخصه‌های اجتماعی این استان‌هاست!

پ.ن: راستی آن زمانی که در دولت تدبیر و امید بنا بر آن شد تا سه سال از عمر ۸۰ میلیون انسان را به پای مذاکراتی هدر بدهند که در نهایت نه باعث رفع تحریم‌ها شد و نه باعث رونق تولید به این روزها فکر می‌کردند؟ بهتر نبود کمی هم به اقتصاد داخلی رسیدگی می‌کردیم و درهای کشور را به روی سیل ویرانگر واردات نمی‌گشودیم؟! این بود تدبیر وامید؟!

سی نیوز...
ما را در سایت سی نیوز دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : mnmn cnews بازدید : 45 تاريخ : سه شنبه 24 اسفند 1395 ساعت: 0:16